مقالات مقالات .

مقالات

علت ریزش مو در زنان

از کم پشت شدن موها گرفته تا طاسی با الگوی زنانه و حالت‌های شدید ریزش مو، از انواع مختلف ریزش مو در زنان است. بسیاری از زنان مبتلا به ریزش مو در سکوت از این مشکل رنج می‌برند و بدون این که به دنبال راهکاری برای درمان ریزش موی زنان باشند، تنها با کوتاه‌کردن موها و تغییر مدل آن سعی در پنهان کردن نازک و ضعیف شدن موهای خود را دارند.

ریزش مو در زنان امر چندان دور از ذهن و غیرمعمولی نیست. حدود ۵ درصد از زنان زیر سی‌سال و ۶۰ درصد از افراد بالای ۷۰ سال با ریزش مو در حالت‌های مختلف درگیرند و از این معضل رنج می‌برند؛ بنابراین درمان ریزش موها در زنان باید بیشتر از گذشته مدنظر قرار بگیرد و به آن توجه بیشتری شود. در میان انواع رایج ریزش مو زنان، ریزش مو با الگوی زنانه یا آلوپسی آندروژنتیک یکی از شایع‌ترین شکل ریزش مو در زنان است.

انواع روش‌های درمان ریزش مو زنان
درمان ریزش موی زنان از جمله مواردی است که اگر به‌موقع به آن توجه نشود و زودتر اقدامات موردنیاز در خصوص آن صورت نگیرد، شانس موفقیت درمان نیز کمتر خواهد بود. برای مثال در خصوص درمان طاسی با الگوی زنانه (آلوپسی آندروژنتیک) که معمولا از اواخر نوجوانی آغاز می‌شود، هر چه زودتر درمان شروع شود، احتمال موفقیت نیز بیشتر خواهد بود.

گزینه‌های درمانی مختلفی برای درمان ریزش موی زنان وجود دارد، از جمله داروهای موضعی و گزینه‌هایی از جمله پرتودرمانی، هورمون‌درمانی و گزینه‌های جراحی و کاشت مو. البته می‌توان با استفاده از روش‌های درمانی دیگر مانند تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی، استفاده از ترکیبات دارویی گیاهی و درمان‌های خانگی و سایر روش‌ها، درمان را انجام داد.

از آن جایی که آلوپسی آندروژنتیک معمولا در سنین پایین شروع می‌شود، برخی از خانم‌ها ممکن است در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه بیست زندگی‌شان، ریزش مو را تجربه کنند. ازاین‌رو باید حتما از همین دوره به دنبال راه‌های جلوگیری از ریزش مو در نوجوانان دختر بود و روش‌های درمان ریزش مو زنان را برای این گروه مدنظر قرار داد. تغذیه مناسب و سبک زندگی سالم اهمیت زیادی دارد.

۱. درمان ریزش مو با تغذیه
تغذیه یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها در درمان ریزش مو زنان است. داشتن یک رژیم غذایی سالم و مغذی و حفظ یک سبک زندگی سالم می‌تواند به‌شدت در سالم نگه‌داشتن موها و تقویت رشد آنها مؤثر باشد. رژیم غذایی باید حاوی ترکیبات مغذی موردنیاز برای رشد موها باشد.

مصرف انواع ویتامین‌ها، خصوصا ویتامین D و E، ویتامین B، مصرف کافی منابع پروتئین، مصرف کافی لبنیات، سبزیجات تازه، مصرف ماهی و امگا 3، مصرف مغزهای خوراکی مانند گردو، بادام و انواع آجیل، مصرف کافی سبوس و ترکیباتی ازاین‌دست همگی می‌توانند به داشتن موهایی سالم‌تر کمک کنند و یک روش درمان ریزش موی زنانه محسوب شوند.

۲. درمان ریزش مو در زنان با دارو
درمان‌های دارویی یکی از مؤثرترین روش‌ها برای درمان ریزش موها در زنان هستند. داروی ماینوکسیدیل یکی از مورد تایید ترین داروها برای درمان ریزش مو بوده و آن را با عنوان Rogaine نیز می‌شناسند. این دارو برای درمان انواع حالت ریزش مو هم در زنان و هم در مردان تجویز می‌شود و می‌تواند موجب تحریک رشد موها شده، تار موها را ضخیم‌تر کرده و موجب کاهش لکه‌دار شدن موها یا کم پشت شدنشان شود. البته برای دریافت نتیجه مؤثر، باید صبور بود و بین سه تا چهار ماه روزی یک‌بار از این دارو استفاده کرد.

داروی مؤثر دیگری که برای درمان ریزش موی زنان مورداستفاده قرار می‌گیرد، داروی کتوکونازول است. داروهای ضد ریزش مو خصوصا برای درمان طاسی با الگوی زنانه (آلوپسی آندروژنتیک) تجویز شده و موجب بهبود فولیکول‌های مو، کاهش التهاب و افزایش استحکام و ظاهر موها می‌شود. این ترکیب دارویی را می‌توان به صورت شامپو نیز تهیه کرد.
۳. درمان ریزش مو با داروهای تقویتی و مکمل
سطح آهن منبع بسیار مطمئن و مهمی برای تامین سلامت موهاست. زنان مبتلا به ریزش مو می‌توانند با آزمایش خون میزان آهن خونشان را بررسی کرده و در صورت کمبود آهن، با مصرف مکمل‌های آهن به درمان ریزش موی خود کمک کنند. مکمل‌های آهن، روی و زینک از جمله درمان‌های دارویی مؤثر برای درمان ریزش موی زنان هستند.

داروی درمانی دیگری که می‌توان از آن برای درمان ریزش موها در زنان کمک گرفت، قرص‌های حاوی بیوتین است. بیوتین یا همان ویتامین B7 را می‌توان به‌عنوان بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو در نظر گرفت. این قرص هم برای درمان ریزش مو زنان و هم برای افزایش سلامت پوست و مو تجویز می‌شود.

روی ترکیب مؤثر بعدی برای درمان ریزش مو در زنان است. از آن جایی که روی به اکثر فرایندهای بدن کمک می‌کند، جای تعجب نیست که فولیکول‌های زیرپوست سر را نیز تقویت کرده و موجب تقویت و تغذیه موها شود.

بدن انسان راهی برای ذخیره روی ندارد، بنابراین هر روز به مقداری از این ترکیب در رژیم غذایی نیاز است. اگر سطوح زینک در بدن پایین باشد، شواهدی وجود دارد که مصرف خوراکی روی می‌تواند به ریزش مو کمک کند.

۴. درمان ریزش موی زنان با کورتیکواستروئیدها
این درمان نیز یکی از روش‌های درمان ریزش موی زنان، خصوصا برای افرادی است که به آلوپسی آره تا مبتلا هستند. یک روش درمان تزریقی که می‌تواند در بسیاری از افراد درگیر با این مدل ریزش مو، مؤثر باشد. در این الگوی ریزش مو، موهای فرد به صورت تکه‌ای و تصادفی می‌ریزد. این درمان موضعی می‌تواند هم به رشد مجدد موهای ریخته شده کمک کند و هم مانع ریزش موهای دیگر شود. کورتیکواستروئیدهای موضعی نیز به صورت کرم و لوسیون در دسترس‌اند.
5. درمان ریزش مو در زنان با روش PRP
به این روش درمان ریزش مو، روش پلاسمای غنی از پلاکت هم گفته می‌شود. یک روش درمانی مؤثر ریزش مو زنان که نتایج خوبی دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تزریق پلاسمای غنی از پلاکت می‌تواند به کاهش ریزش موها کمک زیادی کند.

در این روش پزشک از خود مراجعه‌کننده نمونه خون تهیه کرده و سپس با جداکردن پلاسمای غنی از پلاکت، آن را برای درمان ریزش مو زنان مورداستفاده قرار می‌دهد. پزشک این پلاسما را به ناحیه‌ای از پوست سر که آسیب‌دیده و دچار ریزش مو شده است، تزریق می‌کند. این تزریق به تسریع در ترمیم بافت‌ها کمک می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این روش درمانی هم موجب افزایش تراکم موها شده و هم قطر تارهای مو را افزایش می‌دهند.
6. نوردرمانی یا LED تراپی
روش دیگری که برای درمان ریزش مو در زنان ممکن است مورداستفاده قرار بگیرد، نوردرمانی است. این روش شاید به‌تنهایی نتواند برای درمان ریزش مو کافی باشد. اما می‌تواند در کنار درمان دارویی با ماینوکسیدیل، تأثیر این درمان را افزایش داده و آن را تقویت کند. خصوصا ترکیب این روش درمانی با درمان با دارو، برای برطرف‌کردن ریزش موی آندروژنتیک می‌تواند نتایج مؤثرتری داشته باشد.
۷. هورمون‌درمانی
روش دیگر مؤثر درمانی برای درمان ریزش موها در زنان، هورمون‌درمانی است. این روش خصوصا در مواردی که عدم تعادل هورمونی مانند تغییرات سطح هورمون‌های زنانه یا بیماری‌های غدد تیروئید عامل ریزش مو زنانه هستند، می‌تواند مؤثر باشد. در خصوص درمان ریزش موی زنان یائسه نیز از این روش کمک می‌گیرند.

داروهای ضدبارداری، هورمون‌های درمانی جایگزین برای استروژن یا پروژسترون، داروهای ضد آندروژن مانند اسپیرونولاکتون و … از جمله داروهایی هستند که ممکن است در این روش مورداستفاده قرار بگیرند. برای مثال درمان با داروی ضد آندروژن می‌تواند برای درمان ریزش مو در افرادی که به دلیل سندرم تخمدان پلی کیستیک دچار ریزش مو شده‌اند، مؤثر باشد.

۸. درمان با شامپوهای ضد ریزش مو در زنان
استفاده از برخی محصولات بهداشتی بدن مانند شامپوهای ضد ریزش مو برای درمان‌های موقتی و جزئی ریزش مو در نظر گرفته شود. برخی از ریزش‌های جزئی مو در زنان ممکن است به دلیل مسدود شدن منافذ روی پوست سر اتفاق بیفتد. استفاده از شامپوهای دارویی که برای پاک‌سازی منافذ سلول‌های مرده پوست طراحی شده‌اند، ممکن است به‌سلامت موها و درمان ریزش موهای زنان کمک کند. خصوصا این روش می‌تواند علائم جزئی ریزش مو را برطرف کند.

۹. درمان ریزش موی زنان با ماساژ پوست سر
بهترین درمان ریزش موی زنان که بیشتر یک روش پیشگیرانه هم محسوب می‌شود، درمان ریزش مو با ماساژ پوست سر است. با ماساژ پوست سر گردش خون در نواحی مختلف سر افزایش‌یافته و خصوصا در بخش‌هایی که دچار ریزش شده‌اند، این کار به تقویت فولیکول‌های مو کمک می‌کند.

ماساژ پوست سر یک روش مؤثر برای تقویت رشد موها، جلوگیری از ریزش موها، ازبین‌بردن شوره سر و افزایش سلامتی پوست است. این روش می‌تواند به‌مرور به داشتن موهایی سالم و خوش حالت کمک زیادی کند.
۱۰. درمان ریزش موی زنان با داروهای گیاهی
در بسیاری از موارد، از روش‌های گیاهی و داروهای طب سنتی برای درمان ریزش موها در زنان استفاده می‌شود. ترکیباتی دراین‌خصوص وجود دارند که معجزه می‌کنند. آملا که نوعی انگور فرنگی هندی است، یکی از این ترکیبات است. این ماده سرشار از ویتامین سی و انواع آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند گزینه‌ای عالی برای افزایش سلامت موها باشد. پودر خشک این ترکیب به‌عنوان یک داروی گیاهی در دسترس است و می‌توان آن را روی پوست سر ماساژ داد و از آن برای درمان ریزش موهای زنان کمک گرفت.

دانه‌های گیاه شنبلیله نیز گزینه درمانی دیگری هستند که می‌توان به‌عنوان یک داروی گیاهی مؤثر از آن استفاده کرد. پتاسیم و ویتامین سی موجود در دانه‌های شنبلیله تأثیر فوق‌العاده‌ای بر سلامت پوست سر و فولیکول‌های مو خواهند داشت. می‌توان مقداری از این دانه‌ها را یک شبانه‌روز خیساند و سپس مانند یک خمیر آن را در نواحی موردنیاز قرار داد.

آلوئه‌ورا، برگ‌های کاری و داروی گیاهی Bhringraj از دیگر روش‌های درمان ریزش موی زنان با استفاده از روش‌های طب سنتی و داروهای گیاهی است. داروی گیاهی Bhringraj می‌تواند سلامت پوست سر را افزایش داده و موجب ازبین‌رفتن باکتری‌هایی شود که موجب ریزش موها شده‌اند. از طرفی فولیکول‌های مو را نیز تغذیه کرده و به رشد موهای سالم‌تر کمک می‌کند.

اره پالمتو یا داروی نخل اره‌ای، داروی گیاهی دیگری برای درمان ریزش موها در زنان است. این داروی گیاهی که گاهی اوقات به‌عنوان یک داروی شگفت‌انگیز رشد مو نیز معرفی می‌شود، می‌تواند برای درمان ریزش مو نیز در نظر گرفته شود. درحالی‌که مشخص نیست نخل اره‌ای تا چه حد مؤثر است، اما خبر خوب این که این نخل بی‌خطر است و می‌توان آن را با داروهای دیگر مصرف کرد و هزینه زیادی برای امتحان کردن ندارد.
منبع : https://doctoreto.com/


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ساعت: ۰۳:۲۵:۵۵ توسط:admin موضوع: نظرات (0)